Translate

25 februarie 2012

Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou

Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou se află în Bucureşti, la 2-3 minute de mers pe jos de Magazinul Unirea şi la 1 minut de mers pe jos de Magazinul Cocor. Aici se află o părticică din mâna Sfântului Nicolae şi mormântul Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Este o biserică plină de sfinţenie, recomand tuturor celor care trec prin zonă să zăbovească acolo câteva momente spre a se umple de har, pace sufletească şi nădejde.


* * *


Îndreptător credinţei şi chip blandetilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. (Troparul Sfântului Ierarh Nicolae)


* * *


Cel ce pentru dreapta credinţă şi pentru neam te-ai învrednicit a suferi moarte de martir împreună cu fiii tăi Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi cu sfetnicul Ianache, dreptcrediciosule Voievod Constantin, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. (Troparul Sfinţilor Martiri Brâncoveni)


[gallery link="file" order="DESC" columns="2"]

Un comentariu: