Buna dimineața la Moș Ajun! Va invit să vizionați cea mai recentă poveste de Crăciun, "Rugăciunea lui Andrei". Sper sa va placa! Nu am avut timp de efecte speciale, este mai simplă, dar am făcut-o din toată inima!
24 decembrie 2021
06 decembrie 2021
Fragmente din Sfanta Liturghie la Manastirea Comana
Pe 30 noiembrie, de Sfantul Apostol Andrei, la Manastirea Comana a slujit Preasfintitul Ambrozie Meleaca.
20 aprilie 2021
Ce inseamna România pentru noi
Ma simt revoltata când citesc articole mass media despre romani care spun ca le este bine in străinătate, ca nu mai vor sa se întoarcă aici. Ca România nu le-a oferit nimic. Și ma întreb oare de ce ma întristează aceste articole?
Ce inseamna România pentru mine?
Când aud România îmi amintesc de tatăl meu care plângea când auzea cântece patriotice. Care a trăit drama de a-și pierde fratele cel mai mare în Munții Tatra, în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Care a trăit la propriu cântecul "Săruta-ți, copile, parintii și frații, și-apoi sa mergem la război"...
Când aud România ma gândesc la oamenii simpli și buni care muncesc pământul cu mainile goale 6 zile pe săptămână, iar duminica merg la biserica cu mare drag.
Când zic România ma gândesc la plaiurile superbe, la munții înalți, chiar și goliți de podoaba lor seculara, dar care rămân martorii tăcuți ai istoriei noastre.
Se împlinesc 150 de ani de la Sărbătoarea de la Putna, când mari personalități au elogiat trecutul nostru. Oare lui Eminescu și altor oameni iluștri nu le era mai bine sa rămână în străinătate, sa se realizeze material acolo? Doar ca ei au simțit ca nu își pot abandona patria, pe Maica România. Care nu poate sa le ofere mai nimic, dar care își iubeste necondiționat fiii. Iar ei au făcut-o mai frumoasa. Și i-au creat un renume. Oare generația noastră sau cea de după noi mai este în stare sa renască România la o stare frumoasa? Sa speram ca da. Eu sper din toată inima pentru ca România a fost, este și va rămâne patria mea. Și mi-aș dori sa mor în tara în care m-am născut și am trăit...
09 februarie 2021
Resurse multimedia utile pentru profesorii de religie si parinti
Doamne ajută!
Pentru profesorii de religie (și pentru părinții) care doresc să prezinte elevilor (copiilor) la ore diverse materiale video, am creat câteva povești. Postez aici linkurile, iar pentru cei care doresc să se aboneze pe Youtube pentru a primi instantaneu povești noi, acesta este canalul meu.
04 februarie 2021
Poveste crestin ortodoxa „Marea impacare de Craciun”
Poveste creștin ortodoxă pentru copii de toate vârstele. Potrivită în orice moment al anului, nu doar de Crăciun, căci iertarea și împăcarea sunt de dorit în fiecare zi!
24 ianuarie 2021
Sfanta Manastire Strambu Gaiseni, judetul Giurgiu
Pe 24 ianuarie 2021, de Mica Unire, am fost la slujbă la o mănăstire din județul Giurgiu, monument istoric, pe nume Mănăstirea Strâmbu - Găișeni. Am revenit si pe 7 februarie 2021. Prima dată, mănăstirea a fost atestată într-un document din 3 aprilie 1526, pe vremea domnitorului Radu de la Afumați. Am fost impresionata de tot ansamblul de acolo, dar mai ales de cântarea superba de la slujba. Prima senzație a fost, când eram aproape de poarta și am auzit cantarile: "Wow, am ajuns prea târziu și este pus un CD". Spre marea mea bucurie, Sfânta Liturghie abia începuse. A fost minunată! Sincer, ma întreb de ce aceasta mănăstire este atât de puțin cunoscuta și vizitată, deși este la numai 31 de km de București! Va recomand sa ajungeti duminica. După slujba, în zona este și Palatul Potlogi, un ansamblu brâncovenesc de mare valoare. Pana ajungeți, va invit sa ascultați cel mai frumos Axion pe care l-am auzit vreodată și alte fragmente din Sfânta Liturghie.