Translate

16 martie 2008

Schitul Brădetu | Argeş






În viaţa duhovnicească întotdeauna este aşa: fie mângâierea este precedată de necaz, fie necazul este precedat de mângâiere. Aceste schimburi dau naştere la nădejde şi smerenie. Numai necazurile sunt diferite, sunt şi lumeşti şi duhovniceşti, dar acest lucru este încă devreme să-l cunoşti. Primeşte ceea ce-ţi trimite Dumnezeu, cu mulţumire şi cu seninătate; cu sentimentul mângâierii să nu te mândreşti, iar în necazuri să nu deznădăjduiesti. (Sfântul Macarie)



9 comentarii:

  1. Un lucru foarte important si pe care nu l-ai mentionat este ca la Sf. Schit Bradetu este o particica din sf moaste ale marelui facator de minuni Sf. Ierarh Nectarie din Eghina Taumaturgul. Aduse direct din eghina , cu baldachin cu tot.
    In alta ordine de idei, ai fost la Bradet si nu ai trecut si pe la Corbi sa vezi minunatia manastire de acolo? Una dintre cele mai vechi de la noi din tara si cu cea mai veche pictura care se mai pastreaza in Tara Romaneasca. Poate altadata...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta!

    Va multumesc mult ca ati sesizat absenta Sfintelor Moaste din galerie. Intr-adevar, spre rusinea mea, cand am copiat de pe vechiul blog pe acesta nou articolele am uitat sa adaug sfintele moaste. Am remediat. Acum sunt adaugate.

    Cat despre Corbi, am ajuns in 2000 sau 2001 si nu aveam aparat foto digital. Locul este insa superb, abia astept sa revin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne ajuta! Locul e superb, am fost o data la hram si am ramas cu amintiri placute. Cum se pot trimite acatiste? Sunt cu adevarat citite?

    RăspundețiȘtergere
  4. Va rog sa-mi spuneti, daca stiti, cum sa ajung cu masina din Sibiu la Schitul Bradetu Arges.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. “Daruieste si ti se va da. Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit.”Foarte frumos,Bunul Dumnezeu Sa-ti Ajute in tot ce faci pentru lauda Lui!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. pacat domnita ca nu aratati nimic si despre biserica din bradet .f. veche ce la timpul ei a fost tot un schit.de la ea a pornit si intemeiat actuala comunitate.cititi monografiea din 1931 a bradetului. cu stima

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne ajuta! Nu am ajuns acolo, la Bradetu, decat o singura data. Am trecut pe langa biserica veche de care spuneti, insa era inchisa. Cand imi va mai ajuta Bunul DUmnezeu pentru a ajunge acolo, voi incerca sa cer binecuvantare spre a fotografia biserica si a scrie cateva randuri. Va multumesc pentru sugestie!

    RăspundețiȘtergere
  8. καλο πασχα ,καλη ανασταση ,οικογενεια μπουγιουκλης αντωνιος ,καιμπουγιουκλης χρηστος

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua,
    Schitul Bradetu, este un mic colt rupt din rai!
    Staretul, impreuna cu ieromonahii de acolo sunt cu adevarat duhovnici de mare pret! Mergeti si racroriti-va sufletul pentru a pune inceput bun!
    Recomand cu toata taria sa mergeti la acest minunat schit.
    Sfantul Nectarie va fi sprijinul vostru intru aceasta dorinta de a merge acolo!
    Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere