Translate

31 decembrie 2011

Rugăciunea unui bătrân


Cu o duminică înainte de Naşterea Domnului eram la o biserica din Bucureşti când am fotografiat un bătrân rugându-se. Am rămas profund impresionată de poziţia smerită a acestui domn care era atât de adâncit în rugăciune încât nu observase că toată lumea se ridicase în jurul lui. Şi acum mă gândeam că aşa trebuie să fie şi poziţia noastră în anul care va începe în câteva ore: de rugăciune adânca, atât de profundă încât să nu vedem si să nu ne înspăimântăm de ispitele care se ridică în jurul nostru. Omul care se roagă cu adevărat nu se uită decât în inima sa şi strigă la Dumnezeu, aşteptând orice ispită care vine asupra sa ca o milă a lui Dumnezeu, pentru a pătimi în această viaţa şi a se curăţi de păcate prin întristări: "Pentru ca credinţa voastră încercată, mult mai de preţ decât aurul cel pieritor, dar lămurit prin foc, să fie găsită spre laudă şi spre slavă şi spre cinste, la arătarea lui Iisus Hristos." (Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru, capitolul 1, versetul 7). Deci, chiar dacă vom avea parte de un an de criză, cu foamete, tulburari, să nu se împuţineze inima noastră, ştiind că lucrul cel mai de preţ este mântuirea noastră, care numai prin necazuri se face. Să ne bucurăm în toate şi să ne rugăm întocmai ca acest batrân!

6 comentarii:

  1. Foarte buna observatia. Sa ne rugam milostivului nostru Mantuitor si Maicii lui Preacurate ca in anul ce vine sa avem si noi parte macar de un pic din smerenia acestui batran.

    Doamna Florina, LA MULTI ANI si toate cele bune in anul ce vine, an care din pacate se anunta greu si zbuciumat. Dar El e cu noi și nimeni împotriva noastră asa ca sa avem nadejde si curaj.

    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani ,,scumpa mea prietena.....Iar rugciunea trebue sa o simti ca sa ajunga acolo unde doresti....Iti doresc numai bine.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Please accept my best wishes and prayer that God grant you many years. This blog entry is a lovely observation from a good Christian heart. And I would only add, Amin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajuta!
    Poate ca Dumnezeu are multi astfel de "batrani" pusi de-o parte si nestiuti, tocmai pentru a inalta rugaciuni carte El in astfel de vremuri.
    La Multi Ani cu Sanatate, Pace si Bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,
    Ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa ne sustineti in campania noastra umanitara “Sa fim oameni” punand pe blogul d-voastra logo campaniei de unde il puteti lua de pe pagina http://safimoameni.blogspot.com pagina promoveaza-ne.
    Va multumesc pentru intelegerea acordata!
    P.S. astept un raspuns pe la pagina de e-mail: safimoameni@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Foartee frumoss.... Apreciez munca dumneavoastra:*:*:*:

    RăspundețiȘtergere