Translate

duminică, 20 iunie 2010

Sfânta Mănăstire Sitaru, Ilfov

Astăzi am ajuns la Mănăstirea Sfântul Nicolae - Sitaru. Această mănăstire este veche de câteva sute de ani, iar biserica are o pictură foarte valoroasă, de influenţă bizantină. Slujbele sunt deosebite, cu cântări călugăreşti. Alte hramuri ale acestui sfânt lăcaş sunt Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (pe 29 iunie)  şi Naşterea Maicii Domnului  (8 septembrie). Merită să ajungeţi aici măcar odată, mai ales că este atât de aproape de Bucureşti şi avem la dispoziţie microbuzele 448 de la Piaţa Presei Libere.


Aici au vieţuit mari părinţi duhovniceşti ca Părintele Arhimandrit Damian Bogdan, Părintele Gherasim Părăuşanu, Părintele Gherontie Ghenoiu. Tot aici este şi mănăstirea de metanie a Părintelui Firmilian Gherasim, autorul cărţii "Ortodoxia şi eroarea evoluţionistă". Părintele Gherasim a murit la Cernica, în ziua de Paşti şi a Sfântului Calinic, în picioare, făcându-şi semnul Sfintei Cruci! (Ultimele două fotografii sunt din 2004, făcute la rezoluţie mică (VGA).
[gallery link="file" order="DESC" columns="2"]

6 comentarii:

 1. Da e f.frumoasa .Sper sa o mai vad candva.

  RăspundețiȘtergere
 2. filimon cornel26 iunie 2010, 06:04

  felicitari pentru blogul tau imi place foarte mult.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc foarte mult pentru aprecieri, astept sugestii pentru viitoare articole!

  RăspundețiȘtergere
 4. Intr-adevar, este un loc sfant minunat, unde te simti mai aproape de Dumnezeu si de cei de sus.Tare as dori sa particip la o slujba a Sfantului Maslu, dar nu cunosc programul. Ar pitea cineva sa mi-l transmita prin mail?Va multumesc anticipat, Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 5. FELICITARI.BLOGUL ESTE FOARTE DRAGUT.

  RăspundețiȘtergere