Translate

26 februarie 2010

Citirea Sfintelor Scripturi

Îmi amintesc o predică a Părintelui Irineu Curtescu de la Antim, într-o duminică seară. Părintele spunea că nu ne este de folos să citim ziarele, care conţin mai mult bârfă, nici să privim la ştiri. Cel mai bine ar fi să citim zilnic din Sfânta Scriptură. Zicea părintele: "Acolo (în Biblie) ne vorbeşte Dumnezeu, tăticul nostru, şi ce poate fi mai interesant şi mai frumos pe lume? Cum să îl laşi pe tăticu pentru nişte ştiri pe care, dacă sunt cu adevărat importante, oricum le vei auzi de la ceilalţi?"


Şi într-adevăr, ce poate fi mai frumos decât să citeşti istoria iubirii lui Dumnezeu pentru oameni? Sfintele Evanghelii sunt adevărat balsam pentru sufletele rănite, pentru cei care rătăcesc printre ispitele vieţii contemporane, pentru cei trişti şi pentru cei veseli, pentru săraci şi pentru bogaţi, pentru oameni simpli sau pentru înţelepţi.

Aici găsiţi Biblia Ortodoxă Online.

Eventualele nelămuriri şi întrebări le puteţi pune aici.

Căci: "aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis." (Sfânta Evanghelie după Ioan 17,3)


(Foto: Părintele Irineu Curtescu miruind la Mănăstirea Sfântul Antim din Bucureşti)


Alte articole pe acest blog despre Părintele Irineu sau cu poza sfinţiei sale găsiti aici, aici si aici.

3 comentarii:

  1. Matei capitolul 4

    17. De atunci a început Iisus să propovăduiască şi să spună: Pocăiţi-vă, căci s-a apropiat împărăţia cerurilor.

    poate ma ajuti sa-teleg versetul asta vad ca ai studii teologice (despre pocaiti se spune ca sunt sectari si trebuie sa ne ferim sa intram in contact cu ei)

    RăspundețiȘtergere
  2. mentionez ca am fost surprins sa gasesc in calendar aceasta trimitere
    Duminica Lăsatului sec de brânză (a Izgonirii lui Adam din Rai); Ap. Romani XIII, 11-14; XIV, 1-4; Ev. Matei IV, 14-21; glas 4, voscr. 4

    RăspundețiȘtergere
  3. Denumirea de "pocaiti" data protestantilor si neoprotestantilor este data de oamenii din popor in mod eronat. Pocainta nu apartine protestantilor si neoprotestantilor, ea este trairea vie si permanenta a unei stari de cainta, de parere de rau pentru pacatele facute. Daca doriti, va recomand multa literatura isihasta. Biserica Ortodoxa vorbeste neincetat despre pocainta ca singura cale de a ne apropia de Dumnezeu. Sfantul Ioan Botezatorul a inceput predica sa, de asemenea, spunand "Pocaiti-va", adica schimbati-va viata. Cercetati mai mult despre metanoia.

    RăspundețiȘtergere