Translate

12 noiembrie 2009

Carpe diem | Un sens corect

Oamenii lumeşti gândesc cât de scurtă este viaţa aceasta şi vor să profite în sensul rău de ea. Oamenii duhovniceşti se gândesc la cât de lungă este veşnicia şi cum o vor petrece. Sfântul Antonie cel Mare a spus: "Adu-ţi aminte că vei muri şi nu vei mai păcătui". Latinii au zicala :"Carpe diem", trăieşte ziua. Astfel, oamenii lumeşti înţeleg să păcătuiască cât pot ei de mult, iar oamenii duhovniceşti înţeleg să se ferească de rău şi să facă binele: "Fereşte-te de rău şi fă bine, caută pacea şi o urmează pe ea." (Psalmul 33, versetul 13). Nu înţeleg de ce unii oameni cred că o viaţă creştinească este tristă. Bucuria unei vieţi normale şi a unei conştiinţe curate este de nedescris.


***


"Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul; fericit bărbatul care nădăjduieşte în El." (Psalmul 33, versetul 8). Şi cum gustăm noi din Domnul? Prin Sfânta Împărtăşanie. Şi cei ce o primesc cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste, încă de pe acum gustă din bucuria vieţii celei veşnice, căreia să ne rugăm să ne imvrednicim toţi a-i fi părtaşi. Amin.


maica domnului zlatari


(Foto: Icoana Maicii Domnului de la Parohia Zlătari din Bucureşti)

2 comentarii:

  1. Frumos articol, plin de sens si consistenta. Ma bucur ca sunt oameni care gandesc curat si drept maritor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unii oameni cred ca o viata crestineasca este trista, tocmai pentru ca nu au aflat ca bun este Domnul. Nu Il cunosc si, de aceea, nici nu-L ravnesc. Sa ne rugam si pentru ei.

    RăspundețiȘtergere