Translate

03 noiembrie 2009

Bibliografie minimă

Am văzut că multă lume îşi doreşte să pună început bun în viaţa duhovnicească. Primul pas ar fi citirea unor cărţi de bază pentru viaţa duhovnicească. Din ceea ce am citit eu, recomand ca bibliografie MINIMĂ pentru o viaţă duhovnicească corectă:


- Biblia sau Sfânta Scriptură;
-"Catehism ortodox"
- "Despre înşelare", de Sfântul Ignatie Briancianinov;
- "Despre vise şi vedenii", de Sfântul Ignatie Briancianinov";
- "Ortodoxia şi religia viitorului", de Seraphim Rose;
- "Sufletul după moarte", de Seraphim Rose;
- "Oameni şi demoni", de Părintele Rodion;
- "Între iadul deznădejdii şi iadul smereniei", de Sfântul Siluan Athonitul (pentru persoanele care trec prin mari supărări şi au nevoie de o mângâiere specială!)
- "Omilii la Evanghelia după Matei", de Sfântul Ioan Gură de Aur.
- Minunile Maicii Domnului;
- Proloagele;
- "Patericul egiptean".
- Vieţile sfinţilor;

- cărţile Cuviosului Paisie Aghioritul.

- "Jurnalul fericirii", de Nicolae Steinhardt.

Pe parcurs, cum îmi amintesc, reactualizez lista.

citirea sfintei evanghelii

(Foto: Citirea Sfintei Evanghelii, Bragadiru, Ilfov)



Catehism ortodox

2 comentarii:

  1. Florina, eu as mai adauga si: "Fericirea de a cunoaste Calea" - Din invataturile Parintelui Arsenie Boca,(Ed.Credinta Stramoseasca) si "Un staret Sfant, Fericitul Parinte Iacov, egumen al Sfintei Manastiri Cuviosul David"(Ed.Buna Vestire, Bacau, 2005)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si toate cartile de slujba!Fratilor!A plecat la Domnul Marele Teofil cel Dulce!Mi-a intrat in inima unul din cuvintele pe care cu harletul iubirii il injecta in noi:sa cunoastem imnografia ortodoxa si sa o tocim,asa cum zicea ca sfintia sa nu a citit Filocalia, ci a tocit-o!Pentru cine sunt cele 12 minee,octoihul triodul si penticostarul?Pentru strana!Cine e strana?Poporul constient din Biserica!Ia faceti ce va spun:luati un octoih de la biserica din sat ca tot se prafuieste degeaba acolo si cititi fara graba o pagina pe zi.Nu mai mult ca va intoxicati de sfintenie!!!Si sa nu cumva sa se ia.Faceti o epidemie de viata sfanta si ce ne facem!?of of of vai noua ca murim de foame cu aurul sub noi!Cu of,Florin Niculescu

    RăspundețiȘtergere