Translate

11 septembrie 2009

Trebuie să ne închinăm când trecem prin faţa unei biserici ortodoxe?

În transportul în comun, vedem când trecem prin faţa unei biserici ortodoxe că unii îşi fac semnul Sfintei Cruci, alţii nu. Majoritatea nu. Dintre aceştia, unii sunt cu siguranţă ortodocşi. Este bine să ne închinăm, făcând semnul Sfintei Cruci când trecem prin faţa unei biserici? Răspunsul este DA. De ce? Pentru că biserica este Casa Domnului. În Sfântul Altar se află permanent Sfânta Împărtăşanie, adică Trupul şi Sângele Domnului. Deci, Mântuitorul Iisus Hristos se află deplin şi real în fiecare biserică ortodoxă. Iar noi, când ne facem semnul Sfintei Cruci în faţa unei biserici şi zicem o mică rugăciune, îl cinstim pe Dumnezeu. Din această cauză greşesc şi cei care zic: pot să mă rog şi acasă. Da, se pot ruga şi acasă, Dumnezeu este peste tot, însă deplin în Sfântul Altar, in Sfanta Împărtăşanie. Deci, pe bună dreptate putem numi sfintele biserici cele mai sfinte locuri de pe pământ.


troianu-catapeteasma

8 comentarii:

  1. Eu imi salut prietenii cand trec pe langa o biserica. Adica pe Iisus, Maica Domnului, pe sfinti...Sa nu uitam ca Iisus ramane acolo, vesnic rastingnit pe cruce, in altar. Noi alergam la treburi, de colo-colo, ne luam cu ale noastre, cu cele lumesti, dar El tot acolo ramane, rastingnit ca sa ne fie noua usor, ca sa ne fie iertate pacatele. Iar Maica Domnului este vesnic in rugaciune, tot pentru noi, tot pentru iertarea pacatelor si ca sa ne fie bine. Iar sfintii...uitam oare de cate ori i-am rugat sa ne vina in ajutor, sa fie alaturi de noi, sa ne scape de greutati? Si atunci cum sa nu ne inchinam cand trecem pe langa toti acestia?

    Cat despre cei care se roaga acasa, nu se leaga lucrurile. Oare nu tot lui Dumnezeu se roaga? Nu Maicii Domnului, nu sfintilor? Si atunci, cum sa nu-i salute cand trec pe langa casa lor?

    RăspundețiȘtergere
  2. ca bine spui, fiudetina! chiar asa gandesc si eu, si sunt convinsa ca mai toti care ne inchinam la vederea bisericii, acelasi lucru avem in inima: ca ne salutam prietenii: pe Dumnezeu si Sfintii Lui!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, Florina. Iti multumesc din suflet pentru comentariile tale de pe pagina mea de suflet si ptr ca imi urmaresti pagina de jurnalist, Melicovici blog. Ai un blog excelent si iti trimit vizite pe WTA statistics.ro in cateva zeci de minute de acum. O sa il trec si in Blogroll. Sa ai parte numai de clipe frumoase, de iubire desavarsita si tot ce tine de implinirea ta ca femeie si ca om. Cu mult drag, Adi.
    P.S. Posibil sa iti trimit o invitatie sa te alaturi ptr a posta pe o pagina mai nonconformista de a mea, dar este in limitele bunului simt, tine de sanatate si educatie coprorala. Chiar daca e posibil sa nu fie genul tau, acel profil, cred si sunt convins ca ai multe de spus, ptr ca frumusetea are diferite forme si ai ajuta mult, mai ales in ce priveste spiritualitatea si educatia si in alte privinte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un prieten m-a intrebat acum cateva zile daca trebuie sa se inchine daca nu e o Biserica ortodoxa dar in care slujesc regulat ortodocsii. Aici, in UK sunt multe exemple, de Biserici inchiriate pentru o zi, doua unde slujesc romanii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti dreptate! Multi care sunt de religie crestina nu fac acest lucru. Imi plac toate articolele pe care le scrieti si mai ales cum predati la clasa. Meritati mai mult decat nota 10! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceva argumente biblice sau stiintifice pentru practica asta ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sigur ca avem argumente biblice.

    Mantuitorul Hristos spune despre importanta Trupului si Sangelui Sau:
    Evanghelia dupa Ioan, capitolul 5:
    53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi.
    54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
    55. Trupul este adevărată mâncare şi sângele Meu, adevărată băutură.
    56. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu rămâne întru Mine şi Eu întru el.
    57. Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu şi Eu viez pentru Tatăl, şi cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.

    Apoi gasim la Cina cea de Taina, in Sfânta Evanghelie după Matei, capitolul 26:

    27. Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
    28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.

    Dupa Inviere, in a opta zi, Apostolul Toma s-a incredintat de invierea lui Iisus si I S-A INCHINAT!

    Vedem deci importanta Trupului si Sangelui Domnului nostru Iisus Hristos pentru mantuirea noastra. Deci, cand trecem pe langa o biserica ortodoxa sau intram in ea, ne inchinam pentru a-L cinsti pe Mantuitorul Hristos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cred. ca inchinandu-ne cand trecem prin fata unei Biserici, facem o marturie, marturisim faptul k suntem crestinni ortodocsi, ca credem in Hristos Iisus Domnul nostru si in Inviere!!!!

    RăspundețiȘtergere