Translate

26 septembrie 2009

Despre mijlocitori | Raspuns unui comentariu

Răspund printr-un articol unei doamne protestante care a postat un comentariu la articolul "Biserică Ortodoxă este Biserică lui Hristos". Acel comentariu nu era adecvat pentru articol, neavând legătură cu cele spuse de mine. Revenind totuşi acea doamnă, îi răspund printr acest articol.


Doamnă respectivă spunea (ca toţi protestanţii, de altfel), că avem un singur Mijlocitor, pe Iisus Hristos. Da, Domnul Iisus Hristos mijloceşte pentru noi şi este unic Mântuitor, dar cum explicaţi versetul de la 1 Timotei 2,1 în care Sfântul Apostol Pavel zice : "Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii"? Iar la 1 Tesaloniceni 5,25; 2 Tesaloniceni 3,1 etc, spune: "Fraţilor, rugaţi-vă pentru noi"? Este deci inutilă rugăciunea pentru ceilalţi? Deci, dumneavoastră nu vă rugaţi decât pentru propriul suflet? Sau şi pentru cei aflaţi în necaz? şi dacă va rugaţi pentru alţii, de ce o faceţi, doar avem un singur Mijlocitor! Când vă rugaţi, mijlociţi pentru cel în necaz, deci sunteţi şi dumneavoastră mijlocitori?!? Vedeţi că nu are sens ceea ce spuneţi? Adevărul este că doar Dumnezeu ajută, însă, şi în Biblie vedem că fraţii se roagă unul pentru celălalt, părinţii pentru copii, etc. şi de vreme ce ştim că există viaţa după moarte, noi îi vedem pe sfinţi ca pe nişte bineplacuti lui Dumnezeu care îşi doresc să ne vadă alături de El şi se roagă ca şi atunci când erau în viaţa (chiar mai mult, căci acum nu mai au trup neputincios).


Acum, după ce v-am răspuns la întrebare, va reamintesc că un blog nu este un forum şi va invit la discuţii teologice aici.


Veţi găsi discuţii despre icoane, ziua sâmbetei şi altele în această secţiune.


usa


(Foto: Usa bisericii Coltea din Bucuresti)

2 comentarii:

  1. Ma chinui sa va impartasesc un blog se suflet, insa nu ma lasa filtrul de spam. Am sa incerc sa va "descriu" adresa:

    cuviosul [minus] ilarie [punct] blogspot [punct] com

    RăspundețiȘtergere
  2. e foarte bun articolul

    RăspundețiȘtergere