Translate

19 iunie 2007

Sfanta Manastire Turnu | Valcea

Despre rugaciune


"Un frate l-a intrebat pe un batran: pentru ce, cand stau la rugaciune, mai mult ma trage gandul la alte griji? Si i-a raspuns batranul: diavolul dintru inceput nevrand sa se inchine Dumnezeului tuturor, s-a lepadat din ceruri si strain s-a facut de imparatia lui Dumnezeu. Pentru aceasta se sileste si pe noi sa ne traga de la rugaciune la alte zabave, vrand sa lucreze si in noi ce a patimit el". (Patericul egiptean, Pentru rugaciune)


*


Adauga inca si aceasta : omul imprumutandu-se de la om pentru saracie, sau pentru trebuinta inmultirii si dand inapoi, multumeste cu adevarat, dar da inapoi intru ascuns, fiindca se rusineaza. Iar stapanul Dumnezeu dimpotriva, intru ascuns imprumutandu-Se, rasplateste inaintea ingerilor si a arhanghelilor si a dreptilor ! (Patericul egiptean, Sfantul Epifanie, episcopul Ciprului).


*


Un frate a intrebat pe acest batran, zicand : cum vine frica lui Dumnezeu in suflet ? Si a zis batranul : de va veni omul smerenie si neagoniseala si neosandire, vine la el frica lui Dumnezeu. (Patericul Egiptean, Avva Evprepie).


[gallery link="file" order="DESC" columns="2"]

2 comentarii:

  1. Multumesc D-nei Drossu pentru publicare, foarte frumos. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost si eu aici. Tare frumos. Doamne, ce emotii am avut cand am intrat in chilia din stanca/sapata in piatra.

    RăspundețiȘtergere